top
back |
Vaši putopisi

Sigurni smo da mnogi od vas imaju divnih iskustava i putovali su po krajevima Skandinavije gdje klasična tura turističkih agencija ne ide. Pošaljite nam svoje materijale u digitalnom obliku i mi ćemo se pobrinuti ne samo da ne padnu u zaborav, već da dođu do čim većeg broja zainteresiranih!

Više...
bottom
banner 1
Putovanja u Norvešku

navodnici
"He who travels has something to tell...!"


ledenjak


Norveška - dragulji norveške prirode

4 dana/3 noći izravnim charter letom iz Ljubljane

Datum putovanja: 20.– 23.9.2012.

skandinavija skandinavijaITINERER
CJENIK
KORISNE INFORMACIJE

ITINERER

1. DAN: LJUBLJANA – ÅLESUND – ÅNDALSNES Sastanak putnika u Zračnoj luci Jožeta Pučnika, Ljubljana u jutarnjim satima dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putnih dokumenata. Let posebnim zrakoplovom (charter) za Ålesund. Slijetanje u Ålesund, carinske i granične formalnosti. Nastavak putovanja autobusom do Åndalsnesa. Obalna cesta odvesti će nas u podnožje slikovitih Sunnmøre Alpi, koje se uzdižu nad najslavnijim norveškim fjordovima. U mjestu Åndalsnes se rijeka Rauma, poznata po lososu i morskim pastrvama, ulijeva u jedinstveni Romsdalsfjord. Smještaj u hotel u okolici. Večera i noćenje.

2. DAN: ÅNDALSNES – TROLLSTIGEN – GEIRANGER – STRYN/OLDEN Nakon doručka odlazak do gorskog masiva Trolltindene, odakle se uzdiže oko 1100 metara visoka Trolova stijena – najviša vertikalna stijena u Europi. Stijena je velik izazov mnogim penjačima koji je pokušavaju osvojiti iz različitih smjerova. U pratnji mitoloških bića, dlakavih trolova, prolazak strmom planinskom cestom koju nazivaju »Trolovim ljestvama« zbog svojih 11 serpentinastih zavoja. Trajektom ćemo prijeći Tafjord, a u nastavku vožnje Orlovim putem dolazak do malog mjesta Geiranger. Na tom mjestu završava 16 kilometara dug fjord Geiranger koji je uvršten na Unescovu listu svjetske baštine. Vožnja brodom Geiranger fjordom te iskrcaj u Hellesyltu. Nastavak vožnje do hotela i smještaj. Večera i noćenje.

3. DAN: STRYN/OLDEN – BRIKSDAL – ÅLESUND Doručak. Vožnja uskom ledenjačkom dolinom Oldedalen do ledenjaka Briksdal. Ledenjak Briksdal je samo jedan od ledenjačkih jezika najvećeg europskog ledenjaka na kontinenalnom dijelu Europe – Jostedalsbreena. Odlazak pješice do podnožja ledenjaka odakle se pruža pogled do tek nedavno oblikovane ledenjačke doline s ledenjačkim morenama. Vožnja do jezera Hornindalsvatn, najdubljeg europskog jezera uz kratak odmor. Samo kraći tjesnac dijeli jezero od 100 km dugog Nordfjorda koji je dubok preko 500 m. U nastavku puta slijedi slikovita panoramska vožnja »Atlantskom cestom« koja vijuga fjordovima i morskim zaljevima prema Ålesundu. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN: ÅLESUND – LJUBLJANA Doručak. Ålesund je jedan od najljepših norveških gradova. Zbog požara koji je pretrpio početkom 20. stoljeća, grad je obnovljen u tada modernom secesijskom stilu, poznatijem i kao »art nouveau«, koji mu danas daje jedinstven izgled među ostalim norveškim gradovima. Veći dio mjesnih cesta prolazi kroz podvodne tunele, dok su ostali otoci povezani trajektom. Nakon razgleda grada po želji se pruža mogućnost uspona preko 400 stepenica do vidikovca Aksla odakle se pruža čudesan pogled na cijelu regiju. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska uz doplatu do Akvarija koji je domišljato postavljen uz obalu, tako da posjetiteljima nudi izravnu mogućnost promatranja morskog života u sjevernom Atlantiku. Transfer do zračne luke, prijava na let za Ljubljanu.

CJENIK:

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: Polazak 20.9.: 6.835 kn

FIRST MINUTE POPUST: cijena za uplate do 1.9. 5.995 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim čarter zrakoplovom na liniji Ljubljana – Ålesund – Ljubljana, zrakoplovne i sigurnosne pristojbe, prijevoz iz zračne luke do hotela i natrag, smještaj u hotelima 3* na osnovi polupansiona, razglede prema programu, vožnju brodom po Geiranger fjordu, pratitelja putovanja na slovenskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu 990 kn, prijevoz, smještaj, obroke, usluge i pića uz obroke drugačije od navedenih u programu, napojnice lokalnim davateljima usluga, trošak javnog prijevoza, osobne troškove, vožnju vlakom do ledenjaka Briksdal 20 € i Atlantic Aquarium 16 € (plaćanje prilikom prijave), putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja).

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30

KORISNE INFORMACIJE:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvpei.hr
Vremenski uvjeti mogu biti razlogom djelomične promjene programa aktivnosti u Norveškoj. Kod charter letova red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta.
U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

top
_


bottom
top
_

bottom